Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /www/webvol24/vw/g4jhlxdju4ahi4k/gridbiz.se/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Gränssnitt – Gridbiz

Gränssnitt

Målet med projekt ”Common interface for electricity distribution service management”, som genomfördes 2013, har varit att undersöka förutsättningarna för att ta fram ett gemensamt informationsgränssnitt för underhåll och service hos elnätsföretagen, och att också rekommendera förslag till gränssnitt. Projektet har varit framgångsrikt och har resulterat i huvudleveransen som är ett gemensamt gränssnitt för ärendehantering.

Detta gränssnitt täcker identifierade behov inom processer såsom drift, kundservice, mätarhantering och underhåll av enstaka anläggningar. Gränssnittet är beskrivet i detalj både på engelska och svenska och innehåller informationsblock med tillhörande attribut. Ett gränssnitt för projektstyrt underhåll inom lokalnätsverksamheten har också levererats för att stödja inspektionsronder enligt EBR.


Projekt ”Common interface for electricity distribution service management”

1 – Rapport – Sammanfattning

Sammanfattning av rapporten på svenska i PDF-format. Två sidor.

2 – Rapport – Komplett

Den kompletta rapporten på engelska i PDF-format. Femtio sidor.

3 – Rapport – Bilaga Ärendehantering

Specifikation av ärendehanteringsgränssnittet på svenska i Excel-format.

4 – Rapport – Bilaga Underhåll

Specifikation av underhållsgränssnittet på svenska i Excel-format.


Då Elforsk numera ingår i Energiforsk så kan rapporten nås via länk https://www.energiforsk.se/program/underhall-av-elnat/rapporter/common-interface-for-electricity-distribution-service-management/.